facebook vimeo

Vertaalwedstrijd

Nederland Vertaalt 9 - Vertaalwedstrijd

vrijdag 14 december 2018,

Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek heeft Verstegen & Stigter in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland Vertaalt opgezet.

Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd in samenwerking met de NRC, Nederland Vertaalt Junior en De Vertaaldag.

De vertaalwedstrijd van de negende editie van Nederland Vertaalt gaat 14 december van dit jaar van start met de publicatie van vier vertaalopgaven in de NRC en op de website van Nederland Vertaalt. Het gaat om gedichten en songteksten in het Engels, Frans, Duits en Spaans. Scholieren krijgen twee vertaalopgaven: een Nederlandse en een Engelse songtekst. Een gratis lesbrief ter ondersteuning is vanaf 20 december op deze website te downloaden.

>> VERTAALOPGAVEN 

>> INZENDEN VERTALING

Deelname aan de vertaalwedstrijd is gratis.
De deelnamevoorwaarden vindt u hier.

In het verlengde van de vertaalwedstrijd vindt op zaterdag 25 mei 2019 de Vertaaldag plaats, in het Academiegebouw in Utrecht.
Meer over de Vertaaldag leest u hier.

Klik hier voor een overzicht van de vijf jury's.


Nederland Vertaalt wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard CultuurfondsNRC, Stichting Elise Mathilde Fonds, K.F. Hein Fonds en M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting. Met dank aan Genootschap Onze Taal en Flashcardsbestellen.nl.